Propolis kao lek

Danas često zaboravljamo na lekovitost propolisa. Deluje antivirusno, antibakterijski, protiv upala, smanjuje bolove i jača imuno sistem.

 

Pčele propolis upotrebljavaju kao gradjevinski materijal i dezinfekcijsko sredstvo kod ulaza u panj kako bi zaštitio porodicu pred infekcijama i bolestima.

.

Brojna istraživanja su pokazala da je propilis veoma efikasan kod lečenja različitih bolesti koje nastaju zbog stresa i ostalih uticaja iz okoline i koji smanjuju imunitet. Deluje antibakterijsko, protivvirusno, protiv upala i štiti pred infecijama od gljivica. Sprečava rat mikroba i obnavlja tkivo.

 

 

Šta sve je u prolisu znaju jedino pčele a mi poznajemo njegove lekovite efekte.

Propolis na koži

Propolis deluje protiv akutnih i hronićkih upala a interesnatno je da deluje i protiv upala koje nisu povezane sa infekcijom (opekotine od sunca, vatre, vetra ili hemikalija).

Propilis ubrzava lečenje rana i opekotina jer obnavlja oštećeno tkivo. Zbog svog efekta protiv gljivica efikasan je kod lečenja bolesti kože kao neurodermitis, alopecija a štiti i od kožnog raka.

Propolis na sluznici

Pošto propilis jača imuno sistem upotrebljavamo i kod upala sluznice u ustima i na desnima. U kombibnaciji sa antibioticima upotrebljava se i kod bakterijskih infekcija a ne šteti i flori u crevima.

http://vizita.si/clanek/zdravozivljenje/propolis-vsestransko-zdravilo-2.html

 

         
Veze i vezice
Matematičari otkrili formulu ljubavi
Travel
Plitvička jezera: lepota i mir
Coolinar
USKRŠNJA POGAČA
Entertainment
Zvezde koje bi se mogle razbacivati sa novcem ali umesto toga...
Crafts
Provirite u ovu vilu
Wellness & Care
5 stvari za lepu kožu
Glamour
Par saveta za tenisice