Rezanci sa piletinom i brokolijem

Ovo je jedno vrlo ukusno jelo, brzo se sprema i još brže pojede. Dakle, kada ne znate šta biste za ručak, možete pripremiti testeninu sa brokolijem. Znajte da sastojke koje volite uvek možete da dodate (čeri paradajz, kukuruz, šargarepu, grašak, umesto slaninice možete staviti prašku ili domaću šunku itd.), ja pravim uglavnom ovako. Ovo jelo jedemo i kada je toplo, a i kada je hladno, čak i sutradan.

 

Sastojci:

 

400 g testenine (bilo koje, špagete, fusili, školjkice itd.)

1 pakovanje zamrznutog brokolija, a može i sveža velika dva buketića, možete, ukoliko volite intenzivniji ukus i više brokolija da stavite

1 jedna mala kisela pavlaka u čaši

2 režnja slaninice (možete staviti i više, ona je tu da da lepši miris, a i ukus)

sir pogodan za rendanje (trapist, gauda, edamer, pivnički)

 

 

Priprema:

 

Skuvati testeninu po uputstvu za upotrebu sa kese. Kada je testenina gotova, izvaditi je iz vode u posebnu posudu i izručiti celu pavlaku, dobro izmešati i ostaviti sa strane.

U vodi u kojoj se kuvala testenina (u tu vodu pre ključanja i stavljanja testenine, dodam maslinovo ulje i so, da se testenina ne bi lepila) skuvate brokoli.

Dok se brokoli kuva u većem tiganju (veći, jer ćete tu posle dodati i testeninu sa pavlakom i brokoli) ispržite slaninicu na malo maslinovog ulja.

Skuvan brokoli izvadite iz šerpe i premestite u tiganj, malo ga umešate da poprimi aromu slaninice, a potom izručite već pripremljenu testeninu sa pavlakom i sve dobro promešate i služite na velikim plitkim tanjirima.

Onaj ko voli, može dodati i malo origana i bosiljka ili majčine dušice preko servirane testenine.

Prijatno!


 

 

 

http://divinecusine.com/?p=971

         
Veze i vezice
Matematičari otkrili formulu ljubavi
Travel
Plitvička jezera: lepota i mir
U trendu
Čudotvorna moć banane
Entertainment
Zvezde koje bi se mogle razbacivati sa novcem ali umesto toga...
Crafts
Provirite u ovu vilu
Wellness & Care
5 stvari za lepu kožu
Glamour
Par saveta za tenisice