Kako napraviti domaći hrskavi pomfrit

Svi ste probali onaj pomfrit kod McDonald'sa. Savršen. Hrskav, a mekan. Žuta boja. Nije puno natopljen uljem. Čudesan pomfrit. Koliko vas je uspelo da napravi baš takav pomfrit? Otkrivamo vam tajnu savršeno hrskavog pomfrita.

Sastojci

  •  4-5 velikih krompira
  •   ulja za prženje
  •   so ili veegta

Priprema

Krompir ogulite ,operite i sjecite na ploske. 

Rezite ploske na tanke stapice.

Pomfrit operite ponovo u vodi.

Posušite pomfrit dobro sa kuhinjskim papirom.

 

 

E sad ide najvazniji deo:

Ukljucite  ulje da se greje na srednjoj temperaturi.

Kad se ulje ugeje , ubacite pomfrit i pržite 7-8 min.

Zatim ih izvadite u činiju u koju ste stavili kuhinjski papir.

Pustite da se ocedi od viška ulja.

Sad pojačajte temperatutu na najjače i stavite ponovo pomfrit da se prži, jedno 2 min.

Čim spustite pomfrit u ulje osetiće te kako već postaje hrskav!

Izvadite pomfrit u činiju , pospite sa soli ili vegetom i protresite malo.

 

 

*Još jedan savet je da pomfrit nikad ne mešate dok ga pržite.

 

Evo i videa da utvrdimo gradivo!

 

     

         
Veze i vezice
Matematičari otkrili formulu ljubavi
Travel
Plitvička jezera: lepota i mir
U trendu
Kafa smanjuje rizik od raka jetre
Entertainment
Manekenka priznaje zašto nosi samo mini suknje
Crafts
Raskoš koju je kupila Sofia Vergara
Wellness & Care
Masna kosa povezana u pundju
Glamour
Par saveta za tenisice