Rižoto sa vrganjima

Potrebno je:

  • 350 g pirinča
  • 1 l vode
  • 1 kašika začina
  • 50 g maslaca
  • 200 g vrganja (mogu i šampinjoni)
  • pola glavice luka
  • 8 kašika ulja
  • 100 g parmezana
  • 1,5 dl belog vina

Priprema

Na ulju propržite isečen luk i šampinjone isečene na listiće, zalijte ih vinom i pustite da vino malo ispari. Nakon toga dodajte pirinač, pospite začinom, prelijte vrućom vodom, izmešajte i kuvajte 15-20 minuta na laganoj vatri, tako da se pirinač ne raskuva. Skinite sa šporeta, umešajte maslac i parmezan i servirajte toplo kao predjelo.

Foto: globalgoodgroup.com, onceuponacuttingboard.com, norecipes.com, 42cooking.wordpress.com

         
Veze i vezice
Matematičari otkrili formulu ljubavi
Travel
Plitvička jezera: lepota i mir
U trendu
Kafa smanjuje rizik od raka jetre
Entertainment
Zvezde koje bi se mogle razbacivati sa novcem ali umesto toga...
Crafts
Provirite u ovu vilu
Wellness & Care
Masna kosa povezana u pundju
Glamour
Par saveta za tenisice